Marianna's Klankborden
over beiaard, doseren, muziek op schoot en kerkmuziek

On the Road

(Laatse update: Monday, September 22, 2008, 11:33 PM)

Als beiaardier mag je soms ook gastoptredens verzorgen in andere steden. Zo beklim je niet alleen een hoop torens, je trekt ook heel het land rond, en soms zelfs naar het buitenland. Zie hier voor mijn concertprogramma voor de nabije toekomst.

In de afgelopen jaren heb ik ook mogen spelen in:

 

Dokkum:

Gastoptreden zomer 2002 op het stadhuis van Dokkum:

 

Goedereede:

Een plaats waar ik altijd met veel genoegen kom spelen, die mooie omgeving en de prachtige toren. Hier foto's van mijn bezoek in 2002, met ook op de foto Jan Bezuijen, beiaardier van Goedereede.

 

Leiden:

Elk jaar bespeel ik op Koninginnedag 's ochtends vroeg het carillon van het stadhuis in Leiden.

 

Voorschoten:

Foto's van gastoptreden in Voorschoten, op 4 september 2006. Op de foto met dhr. Walvaart van de beiaardcommissie.

 

Winschoten:

Foto's van gastoptreden, 21 juli 2006. Er was een videoverbinding met de beiaardcabine waardoor men mij beneden op een mooie flatscreen kon zien spelen. Op de trap in de toren was er ook een mooie iconententoonstelling. Op de tweede foto hieronder staat dhr. Hoving van de beiaardcommissie.

 

Het Klokkenspel van dhr. Rozestraten

Soms kom je ook als beiaardier hele bijzondere mensen tegen, enthousiasten die het bijvoorbeeld leuk vinden om in hun garage een eigen klokkenspel te bouwen... dat nog werkt en klinkt ook! Zo iemand was dhr. J. Rozestraten in Alphen a/d Rijn (in mei 2002 overleden), die de volgende creatie achterliet - als monument voor zijn liefde voor het carillon:

Het klokkenspel van dhr. Rozestraten

 

 

 


E-mail Me! Visitors:
Marianna Home Dancing with Penguins